top of page

Nederlandse Basketball Bond (NBB) nieuwe partner Beweegbox

 

De Nederlandse Basketball Bond (NBB) ondersteunt de Beweegbox bij haar ambitie om te komen tot betere gymzalen in Nederland.

 

In de zomer van 2016 is, op initiatief van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU), de Beweegbox gelanceerd. De Beweegbox is een moderne en interactieve gymzaal die aansluit bij het bewegen van nu. Hieraan lag de ambitie ten grondslag om te komen tot betere gymzalen in Nederland. De NBB onderstreept deze ambitie. In de vorm van een samenwerkingsovereenkomst met de Beweegbox gaan zij actief bijdragen aan het realiseren van deze ambitie.

NBB

De Nederlandse Basketball Bond ziet een toenemende populariteit van het 3x3 basketball. Deze vorm van basketball, waarbij teams van drie personen tegen elkaar spelen op één basket, past in de trend van het moderne bewegen: intensief en dicht bij huis. De NBB ziet in de Beweegbox de ideale voorziening om modern bewegen te faciliteren. “Het mooie aan het concept van De Beweegbox is dat er flexibel met de ruimte om kan worden gegaan, ideaal om 3x3 of andere basketbalactiviteiten te organiseren”, aldus Martin Ho Suie Sang, Manager Basketbalontwikkeling.

 

De NBB levert, als supporter van de Beweegbox, actief kennis bij de doorontwikkeling van de Beweegbox. Daarnaast organiseert de NBB, samen met haar verenigingen, 3x3 events rond de opening van een nieuwe Beweegbox.

Beweegbox

Erwin Alders en Jurriaan Postema van de Beweegbox zijn erg trots op de samenwerking met de NBB: “Ons doel is om iedereen in de wijken in beweging te krijgen. Dit vraagt om goede voorzieningen maar ook actieve verenigingen die voor de activatie zorgen Dit partnership met de NBB draagt hier in belangrijke mate aan bij.”

De gemeente Amstelveen is de trotse eigenaar van de eerste Beweegbox in Nederland. Meer informatie over het concept is te vinden op www.beweegbox.nl

bottom of page