top of page

De Beweegbox van...

Peter Verdaasdonk

De Beweegbox maakt bewegen leuk voor iedereen is het motto. En komend voorjaar gaan de inwoners van Amstelveen ontdekken hoe leuk het voor hen is. In aanloop naar deze opening gaan we bij enkele betrokkenen langs met een viertal vragen. We zijn namelijk razend benieuwd wat zij van de Beweegbox verwachten. Vandaag starten we deze rubriek met Peter Verdaasdonk. Peter is directeur van Sportbedrijf Amstelveen. Met zijn collega’s gaat hij zorgen voor de exploitatie van de Beweegbox in Amstelveen.

Peter, wat maakt jou enthousiast over de Beweegbox toen je er de eerste keer van hoorde?

“Het vernieuwende van het concept sprak mij ontzettend aan. Het is interactief en moedigt creativiteit aan. Dit maakt het voor alle gebruikers leuk en stelt iedereen in staat op zijn eigen manier te sporten. Ik denk dat leerlingen hun gymles nog meer als fun gaan ervaren in plaats van als een verplichting. Want door gaming sluit het veel meer aan bij hun belevingswereld dat een traditionele zaal. Hiermee hopen we een goede basis te leggen voor het sportleven van deze kinderen. En dat het een lifestyle voor ze wordt.”

 

“Want we moeten echt aan de bak met zijn allen om kinderen in beweging te krijgen. Vorige week was nog in het nieuws dat 25 % van alle Nederlandse schoolkinderen structureel te weinig beweegt.. Daarbij is de Beweegbox voor ons breder inzetbaar dan een traditionele zaal”, aldus Peter. “Die gebruiken we eigenlijk alleen voor beweegonderwijs. In de Beweegbox bieden we straks aanbod voor iedereen. Van 8 tot 80 zeg maar.”

 

Van welk item in de Beweegbox kom je straks zelf in beweging?

“Naar de Smart Goals ben ik erg nieuwsgierig! Het is volgens mij een mooie combinatie tussen gamen en bewegen. Ik ga ze zeker ook zelf uitproberen. En hoop zo een inkijkje te krijgen in de belevingswereld van kinderen.”

 

Gaan we je straks zelf ook in beweging zien in de Beweegbox?

“Hell yeah! Ik ben dan misschien 58, maar ik beschik over de conditie van een jonge man”, geeft Peter vol overtuiging aan. “Mijn handen jeuken al. Ik zal straks niet alleen mijn gezicht laten zien maar ook zeker zelf in beweging komen”

 

Wat gaat de Beweegbox brengen voor de inwoners van Amstelveen?

“Iedere doelgroep gaat straks passend aanbod vinden. Met activiteiten die leuk zijn, nieuw zijn en uitnodigen tot creativiteit. Met de opening van de Beweegbox zetten wij weer een stap richting Amstelveen als toonaangevende sportstad!”

bottom of page